Испански работодатели търсят кандидати за бране на ягоди догодина
Испански работодатели търсят кандидати за бране на ягоди догодина / Thinkstock/Getty Images
Испански работодатели търсят кандидати за бране на ягоди догодина
91045
Испански работодатели търсят кандидати за бране на ягоди догодина
  • Испански работодатели търсят кандидати за бране на ягоди догодина

По 40 евро на ден за бране на ягоди предлагат испански работодатели, които търсят работници от България за догодина. Срокът за кандидатстване е 10-ти януари, съобщават от Агенцията по заетостта. Важно уточнение е, че се търсят само жени, на възраст от 20 до 40 години, и свикнали на тежък физически труд.

Испански кооператив за отглеждане на ягоди предлага 600 работни места за берачки. Размерът на брутната заплата е 40,15 € на ден, като от тях се удържат 1.45 евро за здравни осигуровки и данък общ доход, а в края на месеца се плащат и социалните осигуровки.

Разходите за път до Испания са за сметка на кандидатите, като стойността на билета се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, но само ако работникът остане до края на кампанията и не напусне работа по свое желание.

Работното време е 6 часа и половина на ден, при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия. Освен че трябва да са жени до 40 години, кандидатите трябва да имат опит в селскостопанската работа, да са здрави, без проблеми с кръвното налягане и без алергии.

Интервютата за подбор ще се проведат през първата половина на януари в различни градове на страната. Очаква се основната част от одобрените кандидати да заминат през февруари и март. Трудовите договори се подписват на място и съдържат клауза за пробен период до 15 дни. Кандидатстването става през бюрата по труда по местоживеене.