Търновското лъвче Велин дебютира в МДТ „Константин  Кисимов” с мюзикъла „Четиримата близнаци”
Търновското лъвче Велин дебютира в МДТ „Константин Кисимов” с мюзикъла „Четиримата близнаци” / netinfo

Великотърновското лъвче Велин Михайлов ще направи своя дебют на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” в мюзикъла „Четиримата близнаци” на композитора Георги Костов. Едва четиригодишен той стана любимец на цяла България с шоуто „Като лъвовете” на Ники Априлов. Сега на младия артист е поверена главната роля в музикалната комедия за малки и пораснали деца. Той пресъздава образите на четиримата братя, които се борят за сърцето на красивата Бонка. Първата премиера на мюзикъла е във вторник от 14 часа в голяма зала на театъра, а второто премиерно представление е на 12 ноември /събота/ от 11 часа.

Велин е избрал да посвети спектакъла на своя прочут дядо – звездата на търновската оперета Георги Сотиров, сега свещеник и архиерейски наместник на Павликенската духовна околия.  „Благодарен съм на ръководството на МДТ, че ме покани да играя в този мюзикъл. Предизвикателството е огромно, защото за първи път ще играя на сцената на театъра в моя роден град, а в публиката ще бъде любимият ми дядо. С него имаме много силна връзка. Той е моят вдъхновител, човекът, който ме накара да стъпя на сцената и да я заобичам. Дядо винаги ме е подкрепял и ми е помагал да вървя напред в изкуството”, признава гост-солистът.

Актьорската задача, с която трябва да се справи в спектакъла, е изключително трудна. „Това са четири образа на братя близнаци, които са коренно различни като характер и излъчване. Затова трябва да си на 100% концентриран, за да не се объркаш ти самият преживяванията на кой от братята представяш. Спектакълът е много забавен и се надявам публиката да го хареса”, обяснява Велин.

Много хора още помнят търновеца като най-малкият и атрактивен участник в шоуто „Като лъвовете”, на което остана солист повече от 15 г. За концерти и участия през годините е обиколил цяла България. Пял е дуети не само с всички големи български звезди, но и със световни величия от ранга на Моранди и Филип Киркоров. За да е по-близо до голямата сцена, едва 10-годишен той напусна Велико Търново и стана ученик в Италианския лицей за деца таланти в София, където бе приет с одобрението на тогавашния министър на културата Стефан Данаилов. После се дипломира в частната профилирана езикова гимназия „Д-р Мария Монтесори” в столицата. Сега завършва класическо пеене в класа на проф. Свилен Райчев в Националната музикална академия. Още като студент Велин започва да покорява оперетните сцени. Като гост-солист през последните години той играе в Музикалния театър в София и в оперните театри в Стара Загора и Варна. Паралелно с това прави кариера и на българската поп сцена, където се изявява в дует с Крис Попов.

 

Първата премиера на „Четиримата близнаци” ще бъде на 8 ноември от 19 часа в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов”. Второто премиерно представление е на 12 ноември от 11 часа. Билети за спектакъла се продават на касата на театъра.