Инспекторатът започва премахване на незаконните кафе-автомати в Плевен
Инспекторатът започва премахване на незаконните кафе-автомати в Плевен / dariknews.archive

Кметът на Плевен даде карт бланш на Общинския Инспекторат да премахва незаконно поставените кафе-автомати в центъра на града. Те ще бъдат докарвани пред сградата на общината за изясняване на причините за крутата мярка от страна на общината.

Увеличаването на кафе-автоматите в централната градска част на Плевен предизвика коментар на кмета на града Георг Спартански относно мерките, които е време да предприеме общината срещу тези, които са поставени без разрешително или са с изтекъл срок на разрешителното. Той даде картбланш на Инспектората да реже кабелите и да првемахва такива автомати.

„Отрежете му кабелите, вземете един мотокар и го докарайте в обшината и нека да му видя очите на този, който ще дойде да претендира, че незаконно съм му премахнал автомата и да видим, дали ще пише до прокуратурата. Да пише ако иска и до Светия синод. Не ме интересува. Товарите автомата и го карате при мен. Ще го питам, какво прави там, на кого плаща за автомата и до къде може да бъде човешката наглост. Ще бъде интересен раазговор и ще покана и журналистите", каза Георг Спартански.
Той каза, че съответно трябва да се калкулират и разходите по превоза на автоматите.
„До тук беше с лепенето, молби, каднърми. Няма да викам поп да им ръся срещу уроки", категоричен е кметът на Плевен.