ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СТРАЛДЖА!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СТРАЛДЖА! / община Стралджа, Архив

 

Стралджа отбелязва своя празник на 8 ноември - Архангеловден. Празнините прояви започнаха на 7 ноември с отчитане на отчитане резултатите и връчване на наградите от фотоконкурса на тема „Кадър от моя град". Беше представена и книгата на д-р Трифон Стоянов „Загоре - между Ст.планина и Бакаджиците" .

Празничната програма днес започва от 9,00ч. на площада с церемонията по издигане знамената на България , на общината и на ЕС. Веднага след това ще бъдат поднесени венци на признателност пред паметниците на загиналите за свободата на България стралджанци. Официалните лица и гости ще посетят църквата "Св.Архангел Михаил", където ще се проведе празничната литургия.

От 10,30ч. в салона на читалище "Просвета -1892" със слово на кмета Атанас Киров ще започне празничния концерт посветен на 75-годишнината от рождението на хореографа Тончо Тончев и 70-годишнината на неговия брат, ръководител на ансамбъл "Лисец" Омуртаг - Стойчо Тончев.

За зрители и гости ще бъде истинско удоволствие да наблюдават сборната програма от песни и танци на ансамблите "Лисец"- Омуртаг и "Въжички" -Стралджа.