За Коледа - пътешествие с 3D очила в Природонаучния музей
За Коледа - пътешествие с 3D очила в Природонаучния музей / DarikNews.bg, архив

До Коледа и Нова година пловдивчани и гостите на града ще могат да се възползват от най-новата придобивка на Природонаучния музей в града - пътешествие с 3D очила. През тази седмица се очаква да пристигне договорът от Италия за иновативната система, част от инвестициите, които администрацията на града прави за сградата, съобщи кметът Иван Тотев.

От Община Пловдив очакват да завършат годината с рекорден брой приходи. 200 000 лева от тях ще са именно от Природонаучния музей, който от началото на годината досега отчита 165 000 лева постъпления от продажба на билети.

Увеличение с 357 000 на приходите от културни обекти в града отчете още градоначалникът в сравнение с миналата година. От входни билети за къщите в Стария град, Античния театър, Римския стадион, Археологическия, Природонаучния, Историческия и Етнографския музей в Пловдив досега в общинската хазна са влезли 885 000 лева.

За другата година смятаме да заложим приходи от 1 милион лева в бюджета на града от продажба на билети за посещения на музеи“, допълни Тотев.

Уточняването на цената за посещение на новата Зоологическа градина все още се обсъжда, поясни градоначалникът. Атракцията, която ще е на площ от 40 дка, очаква в тези дни да получи Акт 15. В началото билетите ще са по-евтини, тъй като заради по-дългата климатизация на някои от животните, достъпът до тях ще е ограничен.

Цените ще бъдат различни за студенти, ученици, а за деца под 7 години ще бъде безплатно.