Пищова започва гладна стачка пред ЦИК, а след това плаши да се самоубие заради изборите
Пищова започва гладна стачка пред ЦИК, а след това плаши да се самоубие заради изборите / БГНЕС, архив
Пищова започва гладна стачка пред ЦИК, а след това плаши да се самоубие заради изборите
91028
Пищова започва гладна стачка пред ЦИК, а след това плаши да се самоубие заради изборите
  • Пищова започва гладна стачка пред ЦИК, а след това плаши да се самоубие заради изборите

Кандидатът за президент Димитър Маринов - Пищова заплаши да се самоубие пред Централната избирателна комисия след 15 дни. Това потвърди неуспелият кандидат за "Дондуков 2" пред Дарик. Преди това обаче Пищова започва гладна стачка пред ЦИК и след това е решил да се самоубие. Причината - липсвали му 20 000 гласа от Лондон. Пищова ще пусне жалба до ЦИК, но независимо от решението, заплаши със самоубийство. „Ще се обеся пред ЦИК след 15 дни", категоричен беше Пищова пред Дарик.

Румен Радев и Илияна Йотова имат 25,7% при обработени над 95% от протоколите

Кандидатът за президент Димитър Маринов - Пищова заплаши да се самоубие пред Централната избирателна комисия, защото му липсват гласове от изборния ден.

"Откраднаха много гласове. Аз имам от Лондон 20 000 гласа, засега още ги няма. В седем села, в които съм бил, са гласували за мен, а гласовете ги няма. Гласувах в моята секция със сина ми и с негови приятели, а пред мен комшии и всички тези 15 гласа изчезнаха. Няма ги! Аз гласувах за себе си и мен ме няма. Крадци и мошеници! От утре обявявам гладна стачка пред ЦИК. След 15 дни чакам решението на ЦИК, ще си направя една бесилка и ще се обеся публично, защото не ми се живее", заплаши Пищова.

"От Бургас също имам много гласове. Къде са те? Всеки един собственик на хотел ми е личен приятел. Къде са гласовете им? Къде са половината гласове и на Несебър? Може ли да нямам един глас? Това какво е?! Ще се обеся пред ЦИК! И без това съм болен и стар, не ми се живее! Трудно изкарах този месец и без това. Наистина ще се обеся пред ЦИК, а от утре всеки ден от 08:00 до 17:00 ч. гладна стачка. Всички ще сме там, цялата партия - аз, вицепрезидентът, председателят на партията и 25 млади момичета", обеща той.

Анкета: Кого ще подкрепите на балотажа?

Пищова все още не е решил кого ще подкрепи на втори тур. Дава си два дни за размисъл дали да даде подкрепата си за кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева, или за издигнатия от Инициативен комитет ген. Румен Радев:

"През нощта ще си взема две манекенки, пътувам за Банско, за президентския апартамент в хотела и ще реша кого да подкрепя. Цецка Цачева няма визия, пък генерал Радев е комунист", допълни той

Междувременно стана ясно последните резултати на ЦИК, че Пищова събира 14 346 гласа, сред които над 800 гласа от Бургаска област от изборите и седем гласа от Париж.