Една жалба разгледали в РИК Търговище
Една жалба разгледали в РИК Търговище / БГНЕС
Една жалба разгледали в РИК Търговище
91009
Една жалба разгледали в РИК Търговище
  • Една жалба разгледали в РИК Търговище

Една жалба е била разгледана днес от членовете на Районната избирателна комисия в Търговище. Председателят й Гергана Цонева съобщи, че тя е била подадена от общинския председател на ДПС в Омуртаг и е била насочена срещу общинския председател на ГЕРБ.

Според жалбата той е оказвал психически тормоз над избиратели в няколко от селата на община Омуртаг. След като направили проверка, от Районната избирателна комисия в Търговище са определили жалбата като неоснователна, тъй като твърденията на жалбоподателя не били доказани.

Избирателната активност във вота за президент и вицепрезидент на Република България в Търговищка област към 13.00 ч. е 27,45%. Гласували са общо 33 632 души от имащите право 122 615. В националния референдум своите отговори на поставените въпроси са дали 24 172 души, което е близо 24%.

Днес в община Търговище 692 души ще могат да гласуват за първи път. Те са навършили пълнолетие в периода от местните избори през 2015 г. до изборите за президент тази година. При евентуален втори тур на изборите още 7 жители на общината ще навършат пълнолетие.

В Общинската администрация са подадени 571 заявления за гласуване по настоящ адрес в различни населени места на територията на общината, съобщават от отдел ГРАО на местната администрация.

Служителите от звената на дирекция "Български документи за самоличност" в ОД МВР-Търговище са издали 17 удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи.