Манолова: Добре е гражданите да са активни, това ще направи демокрацията по-силна
Манолова: Добре е гражданите да са активни, това ще направи демокрацията по-силна / DarikNews.bg, Кюстендил

Националният омбудсман Мая Манолова упражни правото си на глас в Кюстендил, придружена от дъщеря си Ралица. "Тук гласувам, защото това е моят град, независимо къде живея", заяви за Дарик Манолова.

Омбудсманът упражни правото си на глас във вота за президент и вицепрезидент на България и в Националния референдум, като отговори и на трите въпроса.

"Добре е гражданите да са активни, това ще направи демокрацията по-силна. Имат уникалната възможност да участват в решаването на важни въпроси, които могат да променят изборната система, политическата система и от там и България. Надявам се изборната активност за референдума да е висока, както и за президентските избори", коментира Мая Манолова.

Омбудсманът чака на опашка близо 30 минути в секция №33 в поликлиниката в Кюстендил. "Всеки може да отдели половин, даже час от времето си, защото на практика гласува за утрешния ден, за бъдещето на България, за своите деца, за това как ще изглежда държавата ни. Гражданите могат да участват в творенето на държавата, много се надявам да го направят", заключи Манолова.

До омбудсмана са изпратени сигнали, че на места, пример- Банкя липсват пликове за референдума. Бюлетината за Националния референдум е недействителна, ако не е поставена в плик.

Още новини от Кюстендил