24,75% е избирателната активност в област Сливен към 13 часа
24,75% е избирателната активност в област Сливен към 13 часа / DarikNews.bg, архив

24,75% е избирателната активност за президент и вицепрезидент в област Сливен към 13 часа, или са гласували 43 827 души от имащите право на глас 177 079 избиратели. Активността за референдум е 21,92%, като правото си на вот са упражнили 38 812 избиратели от общо 177 072 избиратели. Това съобщи за Дарик говорителят на РИК Сливен инж. Любомир Захариев.

Изборният ден в областта протича нормално и спокойно, без сериозни сигнали за изборни нарушения. В РИК до момента са постъпили пет жалби. Две от тях са за поставяне на подписи на плика за национален референдум. Други две са за неправомерно водене на агитация от кметовете на селата Филаролетово и Раково в близост до СИК. Една жалба е подадена за еднолично решение на председателя на СИК № 81 за избор на представители, кои да предават изборните материали след приключване на изборния ден.

На свое заседание Районната избирателна комисия е взела решение членовете на секционната избирателна комисия да изберат представители за предаване на изборните книжа в РИК, информира инж. Захариев.