За какво гласуваха кандидат-президентите?
За какво гласуваха кандидат-президентите? / БГНЕС
За какво гласуваха кандидат-президентите
90992
За какво гласуваха кандидат-президентите
  • За какво гласуваха кандидат-президентите

За осми път в новата история на страната избираме президент. За първи път гласуването е задължително, но парични санкции няма. Ето за какво казаха, че гласуват кандидат-президентите на страната:

"Гласувах за стабилна и сигурна България, в която да живеем образовани, проспериращи". Това заяви в Плевен след като гласува Цецка Цачева.

Гласувах за повече справедливост в българското общество, за работещи институции, за запазени национални традиции, за отстояване на националния интерес, допълни тя.

"Удовлетворена съм от активността, която виждам, но бих желала всички млади граждани на България да упражнят своя вот, защото, мили приятели, всичко зависи от вас", посочи още Цачева.

За какво гласуваха кандидатпрезидентите
netinfo

В отговор на въпрос тя допълни, че е гласувала и на референдума.

"За мен пряката демокрация трябва да върви паралелно с представителната без да се конкурират. Дала съм своя вот и по трите въпроса на референдума", посочи тя.

В отговор на друг въпрос Цачева каза, че българските граждани, плевенчани, след няколко часа ще кажат, чия крепост е Плевен.

"Но аз участвам в президентски избори - аз искам да не се делим - да няма червени, сини, центристки крепости - да има единение на нацията. Тогава когато сме били единни, тогава сме били силни, тогава България е имала своя позитивен образ сред съседите, сред другите европейски държави. Искам да работя за стабилна и силна България", каза още Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева гласува в Плевен в основно училище "Йордан Йовков", СИК 124. Тя бе посрещната от членове и симпатизанти на ГЕРБ с цветя.

За какво гласуваха кандидатпрезидентите
netinfo

"Времето на телевизионните проповеди свърши. Хората ще вземат демокрацията в свои ръце, защото тя им принадлежи". Коментарът направи ген. Румен Радев, кандидат за президент, подкрепен от БСП, след като упражни правото си на глас в столичния квартал „Редута."

"Първо, гласувах с оптимизъм. Вярвам, че енергията, която усетих на срещите си в страната, скоро ще се материализира. Промяната е неотложна и тя зависи от всички българи, които днес гласуват. Времето на телевизионните проповеди свърши", посочи той.

"Хората ще вземат демокрацията в свои ръце, защото тя им принадлежи. Референдумът е важен. Гласувах и отговорих чинно на всички въпроси и призовавам всички хора да гласуват и за референдума. Успех! Волята на народа ще покаже", допълни той.

За какво гласуваха кандидатпрезидентите
netinfo

Кандидатът за президент на Обединени патриоти Красимир Каракачанов заяви, че гласува за България.

"Знаете, че България винаги е над всичко. В моето съзнание и в моята дейност винаги е било това, така че ще гласувам за България", заяви Каракачанов.

По думите му страната не може да продължава по този начин, не може да продължава с тази мизерия, с тази огромна емиграция на млади хора от България и с това нашествие, което се очертава не само в България, но и пред цяла Европа.

"Очаквам висока избирателна активност и то не само заради задължителното гласуване, ще бъде по-висока и защото много хора са раздразнени от това, което не се случва в България последните 25 години и искат някаква промяна", допълни Красимир Каракачанов.

За какво гласуваха кандидатпрезидентите
netinfo

Гласувах, за да дам сила на свободните хора. Това заяви днес Трайчо Трайков, кандидат за президент на Реформаторския блок.

Трайков упражни днес правото си на глас в 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин".

"Гласувах, защото реших, че ако не го направя, утре може да ни накарат да празнуваме пак октомврийската революция", допълни той.

Попитан какъв президент заслужава България, Трайков отговори: "патриот, компетентен, с достойнство".

В отговор на въпрос трябва ли България да има по-засилен суверенитет кандидатът за президент каза, че България има своя суверенитет, който се изразява в конституционното устройство на държавата. Въпросът по думите на Трайков е колко умеем да пазим този суверенитет.

Трайчо Трайков гласува заедно със семейството си. Той упражни правото си на вот машинно, защото според него това е начинът да гарантираме, че изборните измами са сведени до минимум.

За какво гласуваха кандидатпрезидентите
netinfo

"Гласувах за държавен глава, който ще донесе спокойствие и по-малко напрежение в държавата и ще върне чувството за достойнство на българите". Това каза кандидатът за президент Ивайло Калфин, след като упражни правото си на вот в училище "Алеко Константинов" в район "Красна поляна".

"Днес гласувах за това да се намали напрежението и омразата в обществото, да се обединим около някои национални цели, които са важни за всички нас и са надпартийни, както и да изпитваме повече чувство за достойнство, когато държавният глава представлява държавата", каза веднага, след като гласува Калфин.

Той изрази надежда за висока избирателна активност не заради закона, а защото има смисъл хората да гласуват.

"От нас зависи как ще изберем държавния си глава, кой ще бъде той и как ще се движи държавата напред", каза Калфин.

"Надявам се да има висока активност и за референдума. Аз гласувах. Трябва да се научим, че пряката демокрация също е важна и, че референдумите трябва да са успешни", допълни той.

За какво гласуваха кандидатпрезидентите
netinfo

50 минути чака на опашка независимият кандидат за президент Пламен Орешарски, за да упражни правото си на глас. Той гласува заедно със семейството си в 17-та Избирателна секция в Професионалната гимназия „Александър Попов" в столичния квартал „Света Троица". Орешарски заяви, че е обнадежден от високата активност на тези президентски избори. По думите му е изключително важно младите хора да гласуват, защото така ще вземат бъдещето в свои ръце.

"Гласувах за един силен, надпартиен президент, който не сме имали от началото на прехода и който би могъл да зададе друг тон и друга посока на развитието на нашата страна", каза кандидат-президентът малко, след като гласува на изборите и на референдума.

"За първи път виждам толкова хора да чакат да гласуват, което е много хубаво, дано има и висока избирателна активност. Важно е младите хора да гласуват днес, за да вземат бъдещето в свои ръце, а не да зависят от гласовете на други", допълни Орешарски.

За какво гласуваха кандидатпрезидентите
netinfo


В обедните часове във Варна гласува и кандидатът за президент Веселин Марешки.

"Гласувах, за да може най-накрая по демократичен, с огромната сила на нашия вот начин, да изхвърлим корумпираните политици от управлението на България. И по този начин да постигнем мечтата си за една просперираща България в Европейския съюз, в Европа, защо не и в целия свят", заяви той пред журналистите.