„Черно море Тича” загуби от „Академик”
„Черно море Тича” загуби от „Академик” / Добри Атанасов

„Черно море Тича” допусна домакинска загуба в НБЛ. В мач с много драматични моменти в края на последната четвърт момчетата на Спас Натов отстъпиха на „Академик Бултекс” със 70:71. За домакините Александър Янев се отчете с 22 точки и 17 борби, а за гостите най-полезен бе Джордан Семпъл, който завърши мача с 28 точки и 15 борби.

За „Черно море Тича” срещата започнаха Станислав Цонков, Деян Карамфилов, Веселин Георгиев Мърджин Мъркович и Александър Янев, а за „Академик Бултекс” Оскар Белфийлд, Шакир Смит, Васил Михайлов, Станислав Ваклинов и Джордан Семпъл. „Черно море Тича” поведе още в самото начало на първата част и успяваше да поддържа преднина, независимо че гостите се приближаваха четири пъти на само точка от домакините. В самия край на първата четвърт Васил Михайлов вкара тройка за гостите и „Академик Бултекс” поведе с 22:21, като при този резултат завърши и първата част. През втората част тимът на гостите показа много добра игра и успя да поведе с 12 точки при 37:25. Пловдивчани спечелиха и втората част с 20:12 и на полувремето водеха с 42:33. След почивката играта бе равностойна, но гостите успяваха да поддържат преднината си. Домакините успяха да намалят изоставането си до 4 точки при 47:51, но преди последната част губеха с 10 точки - 49:59. В последната част гостите поддържаха преднината си, но в заключителните секунди зрителите станаха свидетели на истинска драма. Домакините успяха да изравнят резултата при 70:70, след като Цветомир Куртев вкара наказателен удар, но за съжаление на „Черно море Тича” пропусна следващите два. Секунди по-късно гостите реализираха един наказателен удар и поведоха със 71:70, но домакините не успяха да организират успешна атака в оставащите около 6 секунди и драматично отстъпиха със 70:71.

 

Спас Натов, треньор на „Черно море-Тича”: „Борихме се до края. Имахме своя шанс, но загубихме. За съжаление моите притеснения за първия домакински мач се оправдаха. Бяхме притеснени и сковани в нападение. Това се отрази на цялостната ни игра. През цялото време ни липсваше самочувствие в нападение”.

 

Йордан Иванов, треньор на "Академик Бултекс": "Наясно бяхме, че ни предстои много тежък мач. Знаехме от вчера, че не можем да разчитаме на трима много важни играчи.Знаехме, че трудно можем да издържим в този къс състав до края на мача. Това, което се надявах бе в края на мача да имаме по-свеж ум, за да можем да измъкнем важните ситуации. Допуснахме гре шки, върнахме Варна в мача и всичко се ре шава ше в последните атаки. Благодаря на момчетата, че се раздадоха. Има ше хора, които останаха без смяна на игралното поле.  Искам да поздравя отбора на Варна и най-вече техния треньор, че полагат такива усилия да изглежда добре тимът и да се представя добре в първенството”.