Заседава Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси в община Тунджа
Заседава Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси в община Тунджа / община Тунджа

Общинският съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси в община Тунджа заседава.

В състава му са включени представители на общинската администрация, общински съветници, представител на РУ „Тунджа", РЗИ-Ямбол, РУО-Ямбол, Дирекция „Социално подпомагане", Сдружението на директорите на учебно-възпитателните заведения в община „Тунджа", както и представители на Местната активна група.

По време на заседанието беше представена работата на община „Тунджа" по програма РОМАКТ, бяха разисквани Правилника и дейността на съвета. Обсъдени бяха проблеми в областта на образованието, здравеопазването и социалните дейности, както и добри практики за тяхното разрешаване.

В срещата участва Дора Петкова - фасилитатор на програма РОМАКТ- съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия, която представи пред членовете прогреса на програма РОМАКТ в община „Тунджа". Петкова коментира работата на община „Тунджа" по програмата и създалото се стабилно партньорство с Местната активна група, създадена в изпълнение на програма РОМАКТ.

Тя подчерта, че създалото се партньорство води до успехи при идентифициране и разрешаване на проблемите на ромската общност. Председател на Общинският съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси е кметът на общината Георги Георгиев.