Катастрофираха двама полицаи
Катастрофираха двама полицаи / Дарик - архив

Двама полицейски служители катастрофираха през изминалото денонощие. Пътен полицай предизвикал ПТП снощи около 21,00 ч. при разклона за с. Долна Вереница. Мъжът, който управлявал служебния автомобил "Ситроен Ксара Пикасо", при навлизане в ляв завой изгубил управление над колата, поради преминаване в мокър и хлъзгав участък, след което се ударил в разделителния остров на кръстовище.

В резултат на катастрофата на автомобила са причинени материални щети – повредени са преден носач и заден мост и са изкривени две джанти. Полицаят не е пострадал. Пробата за алкохол на пътния полицай е отрицателна.

Друтата катастрофа е станала след град Димово, в посока гара Макреш. Лек автомобил „Опел Корса” – собственост на община Грамада, шофиран от 32-годишен младши полицейски инспектор от РУ-Кула, на десен завой навлязъл в насрещното платно и се ударил в „Мерцедес Спринтер”- фирмена собственост, шофиран от 41-годишен монтанчанин. Полицейският служител е настанен във видинската болница с комоцио и охлузни рани, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба.

Другият шофьор е тестван с дрегер, пробата не е отчела наличие на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Видин.