Учител от В. Търново бе сред седемте българи, включили се в престижен международен форум
Учител от В. Търново бе сред седемте българи, включили се в престижен международен форум / netinfo

Евгения Бърдарова, старши учител в Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново, бе една от 7-те  представители на българските учители на  Годишната eTwinning конференция, провела се в Атина.

eTwinning е платформа за педагози (учители, главни учители, библиотекари и др.), които работят в училище или детска градина в една от европейските страни. Чрез тази платформа те имат възможност да  общуват, да си сътрудничат и да развиват общи проекти.

В Годишната конференция взеха участие над 500 учители от 37 страни, чиято цел беше да проучат как eTwinning допринася за отваряне на образованието чрез иновации в преподаването и ученето. По време на форума, чрез семинари, интерактивни сесии и неофициални срещи, беше дадена възможност на участниците да споделят добри практики и да се запознаят с нови  интерактивни методи, да създадат контакти, които да прераснат в сътрудничество, както и да представят свои идеи за проекти на конкретна тема, които на по-късен етап да бъдат реализирани в eTwinning платформата с активното използване на информационните и комуникационни технологии.

В състава на българската делегация в Атина бяха седем ресурсни и масови учители от различни образователни нива – всички обединени от идеята на eTwinning.