Версиите на полицията и задържаните джудисти продължават да се разминават
Версиите на полицията и задържаните джудисти продължават да се разминават / DarikNews.bg, архив

Версиите на властите от столичното Пето районно управление и задържаните за побой над мигранти петима души продължават да се разминават, отбелязва bTV. Инцидентът е станал край Сточна гара във вторник, но за него се разбра едва вчера.

Група младежи - маскирани и облечени в черно нападат група мигранти. Чужденците се крият в кухнята на близко заведение, но едно 10-годишно момче не успява да се скрие и е жестоко пребито на тротоара. Момчетата са задържани и отведени в столичното Пето районно управление.

Джудисти се оплакаха от побой в ареста след нападение над мигранти

Според един от арестуваните полицаите им нанесли побой в районното управление. В петък момчето отказало да застане пред телевизионната камера, за да потвърди отново версията си.

Според началника на Пето районно комисар Николай Василев версиите на момчетата пред медиите са много различни от това, което са казали в полицията. „От събраните до момента доказателства става ясно, че лицата са били там, че са се сбили, че са нанасяли удари и че на тях са им нанасяни удари", поясни Василев.

Задържаха младежи, нападнали мигранти и полицай

Той добави, че в изготвените на място в районното протоколи никъде не се споменава за нанесен побой върху задържаните от страна на полицаите.

Според едно от задържаните момчета негов приятел е бил бит много жестоко и в момента е в болница. „Единственият човек, който е в болница, е служител на МВР - колежка. Момчето, което уж е било бито, е задържано точно от тази колежка, вследствие на което той я удря в главата и тя получава комоцио", пояснява комисар Василев.