Снимка на водещия на Новините на NOVA Богомил Грозев запечата през изминалата нощ първите паднали снежинки в столицата, в района на квартал "Бояна".

Днес валежите от дъжд от северозапад вече започнаха да спират, облаците ще се разкъсват и намаляват, като това ще се случи най-късно над Югоизточна България.

Студеният северозападен вятър ще отслабне, а до края на деня и ще утихне.

Петъчното утро е малко по-топло, с положителни температури от 2 до 7 градуса, но пък денят ще е по-хладен от вчерашния. Максималните температури ще варират от 10 до 15 градуса, а за района на Сандански и до 16 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, като преди обяд все още на много места все още ще превалява дъжд, а над 1500 метра - сняг, но след обяд валежите ще спират. Там ще бъде доста ветровито.

Какво време ни очаква през ноември?

През почивните дни южен вятър ще донесе затопляне. Повече облаци ще има сутрин, а около и след обяд в много райони ще е слънчево.

В началото на следващата седмица вятърът от югозапад ще се усили още и максималните температури на места ще достигнат и надхвърлят 20 градуса. Във вторник ще превали, но пък в сряда следващата седмица отново ще бъде по-топло от обичайното.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Източник: nova.bg