Окончателно: Заради убийство на котка рецидивист отива в затвора
Окончателно: Заради убийство на котка рецидивист отива в затвора / Dariknews.bg, архив

Половин година в затвора ще лежи многократно осъждан рецидивист заради жестоко убийство на малко коте. Ефективната присъда на 25-годишния Т. Панов беше потвърдена тази седмица от Варненския окръжен съд.

Престъплението беше извършено преди две години в квартал „Чайка” в морската столица, където подсъдимият живеел на квартира.  Неговите съседи в блока се грижили и хранели котето, което приютили в общите помещения.

На 25 октомври 2014 г. Панов излязъл да разходи кучето си, като при срещата на двете животни котето одраскало с нокти по муцуната неговия домашен любимец. Ядосаният младеж ритнал силно по главата котето и то започнало да агонизира, а по-късно починало.

Подсъдимият и приятелката му изхвърлили тялото пред блока, в който имало две камери за видеонаблюдение.

Заради следите от кръв домоуправителят решил да прегледа записите, които били запечатали действията на Панов.

Варненец влиза в затвора заради жестоко убийство на котка

Живущите в блока поискали младежът да им се извини, но той се държал с тях нагло и дори се изплюл върху съседка, която го попитала „Какво си направил, как ти даде сърце да направиш това?“. Два месеца след жестокото убийство напуснал квартирата.

Панов има богата криминална биография. Той е осъждан 10 пъти за кражби и притежание на наркотици, като вече е лежал в затвора. Новото си наказание ще изтърпи при първоначално строг режим.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.