Камелия Николова – с Гран При от национален конкурс
Камелия Николова – с Гран При от национален конкурс / Фейсбук

17-годишната Камелия Николова отново спечели Гран При от национален конкурс, друга бивша възпитаничка на починалата преди близо година Марияна Дучева – 11-годишната Алейна Кенанова – е с първа награда от същата музикална надпревара.

Двете момичета, които сега се подготвят сами, са участвали в първото издание на Националния конкурс за изпълнение на забавна песен и танц на фолклорна основа „Песен от извора“. Организатори на музикалната проява са читалище „Св. Климент Охридски 1858“-Стара Загора и община Стара Загора. Над 50 са били участниците в конкурса, разпределени в четири възрастови групи. В журито, което е оценявало изпълненията им, са били: продуцентът Мая Райкова, финалистът от „Гласът на България“ Огнян Огнянов, Кирил Тодоров и Стефан Дончев.

Камелия Николова  с Гран При от национален конкурс
netinfo

Според регламента певците е трябвало да представят по две песни – една българска на фолклорна основа и втора – по избор.

Камелия е изпълнила „В очакване да съмне“ на Ваня Костова и „Malade“ на Лара Фабиян, а Алейна – „Катерино моме“и „Non  mi ami“ на Джорджия. И двете момичета са класирани на първо място във възрастовите си групи – Алейна във втора, а Камелия – в четвърта. И двете участват в гала-концерта, на който журито отново гласува и то пред публиката, за да се определи носителя на Гран При. Камелия получава четири оценки 10 и статуетката Гран При.

Камелия Николова  с Гран При от национален конкурс
netinfo