Венгер: Изненадах се от скоростта на Лудогорец
Венгер: Изненадах се от скоростта на Лудогорец / Lap.bg

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер коментира успеха на тима над Лудогорец с 3:2 на Националния стадион "Васил Левски".

"Преди мача казах, че Лудогорец е добър отбор, изненадах се от бързия им старт, от скоростта им, доволен съм, че изравнихме до почивката", коментира Венгер.

"Имаме двама вратари от световна класа и това се показа и в този мач, беше важно да се класираме, сега играем срещу ПСЖ у дома, имаме шанс да вземем първото място", допълни той.

"В Лондон те играха добре през първото полувреме, а сега през целия мач. Беше важно да спечелим, тъй като това е мач от Шампионската лига, Лудогорец е отличен отбор, но им липсва малко опит, но тези мачове са добър опит за тях", каза още френският специалист по повод играта на българския шампион.

"Лудогорец са много добри, но не го разбират. Надявам се догодина, като са в Шампионската лига, да го разберат. Тогава нещата ще изглеждат по различен начин", каза още Венгер.

Българският шампион Лудогорец помечта на Националния стадион „Васил Левски“ след като поведе с два ранни гола на Арсенал в четвъртия си мач от група А на Шампионската лига, но допусна обрат до 3:2 и не успя да спечели поне точка в може би най-силния си мач до момента в турнира.

Преди две седмици Лудогорец отнесе 6 гола от английския гранд, но в София може да съжалява, че не стигна поне до хикс, тъй като имаше възможности за това. За Арсенал това бе победа номер 100 в Шампионската лига, а успехът бе подпечатан с гениален гол на Месут Йозил в 87-ата минута на срещата.

Тимът на Арсенал поведе във временното класиране в групата с 10 точки, колкото има и вторият ПСЖ и двата състава вече гледат към осминафиналите. Отборът на Базел е трети с 1 точка, колкото има и Лудогорец на четвъртото място в класирането, като шансът за третото място за разградчани е реален.

Арсенал започна по-уверено мача и в 5-та минута Аарън Рамзи стреля със задна ножица, но неточно в аут. Две минути по-късно Алексис Санчес подаде към Месут Йозил, който изскочи сам срещу Милан Борян, но германецът стреля слабо и вратарят спаси без особени проблеми.

Лудогорец поведе в резултата в 12-та минута, когато Натанаел центрира от фаул в наказателното поле на Арсенал, където Джонатан Кафу бе изпуснат и успя да засече топката и да я изпрати във вратата на Давид Оспина за 1:0 в полза на Лудогорец.

Лудогорец удвои своята преднина в 15-та минута, когато Джонатан Кафу получи хубав дълъг пас, след което навлезе в наказателното поле на Арсенал, финтира защитник и подаде към Клаудиу Кешеру, който отблизо разстреля Оспина за 2:0.

Арсенал бързо върна един гол в 20-та минута. Месут Йозил центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Гранит Джака бе оставен непокрит и с премерен удар изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Милан Борян за 2:1.

Арсенал успя да изравни резултата в 42-та минута. Аарън Рамзи центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Оливие Жиру стреля с глава и изпрати топката във вратата на Милан Борян за 2:2.

Българският шампион може да съжалява, че не успя да реализира поне един гол през второто полувреме или поне да задържи хикса. В 63-ата минута след страхотна контраатака на Лудогорец, Вандерсон получи шанс за попадение, но Оспина спаси вратата си.

Две минути по-късно Марселиньо отправи отлично извеждащо подаване зад защитата на Арсенал към Вандерсон. Но стражът на гостите отново се намеси.

В 72-ата минута Кешерру получи топката и влезе от ляво по атаката на Лудогорец. Той пусна към Джонатан Кафу, който обаче стреля високо над вратата на Давид Оспина.

Минута по-късно Милан Борян се намеси отлично след като Алексис Санчес можеше да овладее и да стреля в наказателното поле на Лудогорец.

Три минути преди края на редовното време, в 87-ата Месут Йозил вкара гениален гол, с който донесе победата на Арсенал. Йозил бе изведен чудесно в предни позиции и преодолявайки половината защита на Лудогорец вкара за 3:2 за гостите, които ликуваха с трите точки в София.

Още коментари след мача вижте тук.

Лудогорец: 1. Милан Борян – 25. Йордан Минев, 5. Хосе Луис Паломино, 27. Козмин Моци, 6. Натанаел – 12. Абел Анисе, 18. Светослав Дяков – 22. Джонатан Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон – 28. Клаудиу Кешеру.

Арсенал: 13. Давид Оспина – 25. Карл Дженкинсън, 20. Шкодран Мустафи, 6. Лоран Кошчелни, 3. Киърън Гибс – 34. Франсис Коклен, 29. Гранит Джака – 8. Аарън Рамзи, 11. Месут Йозил, 7. Алексис Санчес – 12. Оливие Жиру

Стадион: "Васил Левски"

 

Съдия: Бас Найхаус