Предлагат преференциални такси за паркиране пред бившето ДКЦ
Предлагат преференциални такси за паркиране пред бившето ДКЦ / Маргарита Петрова,Дарик радио

Допълване на Наредбата за местните данъци и такси предлагат общински съветници в местния парламент в Дупница. Предложението им касае преференциални такси за паркиране пред бившето ДКЦ, и се внася след изготвено заявление от група лекари, които имат кабинети в сградата.

Да бъдат намалени таксите за служебен паркинг за лекари и медицински персонал, и собственици на кабинети в сградата на поликлиниката предлагат групата общински съветници от "Народен съюз" в ОбС Дупница, съобщи председателят на структурата Вергил Кацов.

Предложението е за намаляване на годишната такса от 600 на 350 лв., за 3 месеца от 180 лв. на 120 лв. и месечната от 80 лв. на 50 лв. Според Вергил Кацов така ще има и повече постъпления, тъй като в момента има само 4 абонамента, като сумата е 2400 лв., при намалени цени обаче повечето от работещите медицински специалисти ще се възползват от тази възможност.

„Предлагаме преференции за медиците, не искаме да паркират безплатно, както някои общински съветници" - коментира Кацов, без да споменава имена.

„Ангажиментите на лекарите, свързани с прегледите и лечението на пациенти, както и извършването на домашни посещения ежедневно/често неотложни случай/, налагат многократно ползване на МПС. В същото време голяма част от дейността на повечето лекари, ползващи кабинети в сградата е социално насочена и не се финансира от Здравната каса" пишат в мотивите общинските съветници Ивайло Шаламанов и Спас Андреев.

Предложението е качено на сайта на община Дупница за обсъждане и ще трябва да бъде гласувано на заседание на местния парламент. Ако бъде прието ще влезе в сила от 1 януари 2017 година.