Журналистът Тома Томов: Държавата в ръцете на силен мъж като ген. Румен Радев, ще бъде силна
Журналистът Тома Томов: Държавата в ръцете на силен мъж като ген. Румен Радев, ще бъде силна / netinfo

Известният български журналист Тома Томов предсатви филма си „Въздушен бой”, в който герой е сегашният кандидат-президент ген. Румен Радев. „Първото нещо, което ми направи впечатление в ген. Радев, бе това, че той е стратег, ерудиран  и мислещ човек. След разгора си с него разбрах, че той не само може да стреля и да води битка, но и добре да се грижи за своите хора”, разказа журналистът.

„Днес генерал Радев има колосален шанс да стане президент на България”, каза още политическия наблюдател. „Никой не знае какво ще се случи със страната ни след 10-15 години, никой не знае какво ще бъде положението на Балканите, една земя с много млади вулкани – Косово, Босна и Херцеговина, Хърватска, и само затова е добре начело на България да бъде офицер, който би могъл да воюва и пази сигурността”, обобщи в лекцията си пред великотърновци Тома Томов.

„Държавата в ръцете на този силен мъж, ще бъде силна”, смята журналистът. По думите му, Бойко Борисов е допуснал три основни грешки. Първата – смяната на Бокова с Кристалина Георгиева, втората  е връщането на  турците по абсолютно унизителен начин и третата да предложи Цецка Цачева за президент. За  България  е добре да бъде управлявана от мъж, който има достойнство, затова и ген. Румен Радев е правилният избор”, каза още Томов.

Той се спря на последните събития в Сирия, Украйна и отношенията между Русия и България. Според него мястото на Русия е в Европа. „ПИН-кодът на светът в момента е 1-1-1-4, разбирайте Европа, Америка, Африка и Азия. През 2050 г. този код ще бъде 1-1-3-7 милиарда. Следващата цивилизация ще бъде Китай”, коментира  още Тома Томов.

Той допълни, че интелектът навлиза изключително бързо и ни чакат големи промени в технологиите, като електрически автомобили без шофьор, например. Тома Томов бе във Велико Търново по покана на Инициативния комитет за подкрепа на ген. Румен Радев. Десетки граждани дойдоха да гледат авторския му филм „Въздушен бой” и да изслушат лекцията му след прожекцията.