Стартира полицейска акция Зима
Стартира полицейска акция Зима / DarikNews.bg, Архив

Полицейската традиционна акция „Зима" стартира от днес на територията на цялата страна. Служителите на реда ще проверяват автомобилите за изправността на фаровете, чистачките и гумите на колите. Акцията ще продължи до края на месец ноември и ще бъде проведена в три етапа. През първите десет дни ще се следят велосипедисти и каруци. По време на втория етап на фокус ще бъде безопасността на пешеходците, а по време на третия  акцентът ще е върху безопасността на шофьорите и пътниците.

Първата кампания от днес до 10 ноември е с мото „С безопасно пътно превозно средства през зимата”, втората- от 11 до 20 ноември е „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ и третата от 21 до 30 ноември е „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и и поведението на водачите към пешеходците.

От началото на годината до момента на територията на областната дирекция на МВР- Хасково са настъпили 237 тежки ПТП с 18 убити и 302 ранени.

Областната комисия, която координира готовността на службите за зимно почистване и поддържане в Хасково ще заседава от 10.30 ч. днес в зала „Марица“ във връзка с подготовката за зимния сезон.