Порция медали за Илчов баир от велосъстезание в Румъния
Порция медали за Илчов баир от велосъстезание в Румъния / netinfo

С няколко челни места се завърнаха от Румъния колоездачите на велоклуб "Илчов баир'.

Отборът пътува отвъд граница, за да вземе участие в поредното състезание от сериите на румънската организация Райдърс Клуб, което е последно участие на шуменци в състезание по планинско колоездене за сезон 2016 г.

Традиционният "Дунавски маратон" се проведе със старт и финал в с. Прунду, близо до румънската столица Букурещ.

Трасето представляваше сравнително равни 40 км черни пътища. Близото местоположение на трасето до границата привлече много български състезатели.

5 души от Велоклуб "Илчов баир" взеха участие в надпреварата и всички финишираха успешно на предни позиции в категориите.

Организаторите разделят състезателите по нива и според регламента, състезатели от по-високо ниво, нямат право да се състезават в по-ниско такова.

На 4-то ниво много успешно се представиха съответно Кремена Пенева с 2-ро място при жените, а Димитър Чакъров взе златен медал при мъже 19-29 г.

В същата възрастова група, но за Ниво 3, Димо Желев стъпи на най-високото място на стълбичката.

Захари Николов зае престижно 14-то място в най-оспорваната категория Мъже 30-39 години в Ниво 2.

Анелия Карагьозян остана на 39 секунди от победителката при Жени Елит и се класира на второ място.

За състезателите предстои кратка почивка и след това отново започване на тренировъчен процес - подготвителна основа за сезон 2017 г., както и награждаване на официалната церемония на Български колоездачни серии, която ще се състои на 12 ноември в София, като част от Дни на предизвикателствата, допъват от клуба.