Сливен почита будителите
Сливен почита будителите / Дарик Сливен, архив

Община Сливен ще отбележи един от най-светлите български празници - 1 ноември, Ден на народните будители с поредица от събития. Тържественото честване на празника ще започне с панихида и поднасяне на цветя на гробовете на сливенските будители на Новоселските гробища в 9 часа.

В 10 часа на площад „Хаджи Димитър" ще се състои общоградско тържество по повод празника на народните будители, приветствие за Деня на народните будители и поднасяне на гирлянд на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. В концертната зала на Военен клуб Сливен от 11 часа ще бъде представена книгата „Да знаем за войната, да пазим мира. 70 години от края на Втората световна война 1945 - 2015 г." , а от 13.00 ч., зала 105 на Община Сливен ще се проведе среща-разговор на кмета на община Сливен с новоназначени учители от Сливен.

Проявите се организират от Община Сливен в партньорство със Сливенска митрополия, Регионално управление на образованието - Сливен, Народно читалище „Зора - 1860", Сдружение „Мати Болгария" и Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов".