Четирима варненци на военен съд заради кражби на луксозни коли
Четирима варненци на военен съд заради кражби на луксозни коли / Dariknews.bg, архив

Четирима варненци ще бъдат изправени пред военен съд заради кражби на луксозни автомобили в родния им град и в Бургас. Начело на организираната престъпна група е бил Искрен Маринов, а в нея са участвали бившият старшина първа степен от запаса Цветелин Танчев, Борислав Вълчев и Ивайло Стоименов.

Искрен Маринов лично е осъществявал кражбите на автомобилите, както и връзката с ключари и търговци на технически средства за отваряне на колите. Той е намирал помещенията за укриване на возилата и е събирал парите от продажбите.

Цветелин Танчев е отговарял за демонтирането на части и агрегати, за да бъдат подправени идентификационните номера на колите. Тази дейност осъществявал в гараж във вилната зона Горна трака край град Варна.

Ивайло Стоименов имал задължението да укрива колите в гаражи, а ролята на Борислав Вълчев била да укрива частите.

Организираната престъпна група е действала до 19 май 2015 г., когато е разбита при специализирана операция на Военна полиция във Варна Варна под ръководството и надзора на Военно-окръжна прокуратура – Сливен. Разпитани са 58 свидетели и са изготвени 18 експертизи.

Откраднатите автомобили и вещи са на обща стойност над 300 000 лв., като част от тях са възстановени на техните собственици.