Задържаха разпространители на наркотици и притежатели на дрога в Сливенско
Задържаха разпространители на наркотици и притежатели на дрога в Сливенско / netinfo

Разпространители и притежатели на дрога са задържани в Сливенско, съобщиха от полицията.

На 29 октомври, в 19,30 часа, на ул. "Великокняжевска" в Сливен е извършена проверка на лек автомобил "Опел", управляван от 19 - годишен младеж от Сливен. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо метамфетамин. При обход на централната градска част през нощта на 30 октомври, на бул."Цар Освободител" е установени лек автомобил "Фолксваген Голф". В него са пътували две момчета на 23 и 22 години и 19-годишно момиче от сливенското село Тополчане и 26-годишен мъж от Сливен. В автомобила е намерена и иззета марихуана.

На ул."Г.С.Раковски" е извършена проверка на лек автомобил "Сеат", управляван от 21- годишен младеж от село Лозарево, общ. Сунгурларе. С него са пътували четири момчета на възраст 17-22 години от същото село и Карнобат. При проверката от автомобила е изхвърлено станиолово топче, съдържащо метамфетамин. Пробата за употреба на наркотични вещества на водач е положителна. Всички са задържани в РУ-Сливен. Работата по случаите продължава.

В нова Загора 23-годишен мъж е задържан за търговия с наркотични вещества. Той е установен на 28 октомври от полицейските служители в хода на извършвани системни проверки в районите на учебни и детски заведения с цел недопускане продажба на наркотични вещества. При задържането му са намерени и иззети марихуана и метамфетамин, предназначени за продажба.

На 28 октомври, около 08,00 часа, на кръстовището с улици "Георги Бенковски" и "Хаджи Димитър" в Нова Загора, полицейски патрул хваща в момент на сгъване на цигара с марихуана 18-годишен. Срещу него е образувано досъдебно производство. НА същата дата новозагорските полицаи са получили сигнал, че лице от мъжки пол закупува наркотични вещества в квартал "Шести". На място е установен 32-годишен мъж от село Полски Градец, общ. Раднево. В него са намерени и иззети 15 пакетчета, съдържащи хероин. Той е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство.

На 29 октомври патрулен екип на РУ-Твърдица е извършил проверка на паркиран на път ІІ-662 лек автомобил "Форд Фиеста", управляван от 21-годишен от Стара Загора. В него е намерена и иззета марихуана. Младежът е задържан. Образувано е досъдебно производство.