Премиерът и министър Ненчев огледаха мястото за новия Музей на авиацията
Премиерът и министър Ненчев огледаха мястото за новия Музей на авиацията / Дарик архив

Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Николай Ненчев посетиха мястото в Пловдив, на което ще бъде преместен Музеят на авиацията, за да бъде подготвен проект от архитектите. „Сигурен съм, че ще идват от цял свят да гледат експонатите“, коментира Борисов. Той уточни, че средствата, които се събират от контрабандата и корупцията, се дават за музеи, паркове, църкви, манастири, пътища, както и за пенсионерите.

Относно консултациите за нов еврокомисар министър-председателят подчерта, че ще разговаря с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер за това какви са възможностите. „От 12 милиарда бюджетът за България стана 15 милиарда за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сферите екология или регионално развитие – там, където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим“, добави Борисов.

По отношение на АЕЦ „Белене” премиерът напомни: „Успяхме да договорим да паднат лихвите, договорихме руската страна да няма претенции към България. И не на последно място за по 30 години удължихме живота на двата реактора в Козлодуй“. Министър-председателят каза още, че или ще се намери инвеститор, или вариант, по който да бъде направен седми реактор в АЕЦ „Козлодуй”.

Бойко Борисов обеща също, че до една година между Пловдив и Асеновград ще бъде изградена "магистрала". За построяването на пътя са предвидени 27 млн. лв.