Смъртта на руски милионер във Вашингтон преди година била нещастен случай
Смъртта на руски милионер във Вашингтон преди година била нещастен случай / Thinkstock/Getty Images

Американските федерални власти обявиха, че смъртта на бившия министър на печата на Русия Михаил Лесин във Вашингтон на 5 ноември 2015 г. е била нещастен случай след остро алкохолно отравяне, предадоха ТАСС, Ройтерс и Франс прес.

Заключението на следствието, водено близо година от министерството на правосъдието, вашингтонската полиция и Федералното бюро за разследване, е донякъде изненадващо, посочва АФП: докладът от аутопсията, публикуван през март, гласеше, че бившият министър на печата е издъхнал от тежки рани в главата при разпра преди да се прибере в хотелската си стая.

Следователите в крайна сметка са установили, че 57-годишният Лесин се е наранил сам в хотелската си стая след няколко дни прекалена консумация на алкохол, съобщи министерството на правосъдието.

Ноември 2015: Намериха мъртъв бивш руски министър в хотел във Вашингтон

"Г-н Лесин е умрял от рани, получени от силни удари по черепа му, както и от рани от удари във врата, гръдния кош, горните и долните крайници, предизвикани от падания, заедно с остра интоксикация от алкохол", гласи съобщението.

Руският милионер и бивш съветник на президента Путин бе намерен мъртъв в хотелска стая във Вашингтон на 6 ноември (според ТАСС, според Ройтерс на 5 ноември) 2015 г.
Като министър на комуникациите от 1999 до 2004 г. той помогна за лансирането на англоезичния телевизионен канал Russia Today (бившия "Русия днес"), посочва АФП.
След като напусна правителството, той стана генерален директор на медийния холдинг на Газпром, а по-късно се оттегли от този пост по семейни причини.

Източник: БТА