Екшън в монтанско село: Мъж нападна патрулка с брадва, скъса униформите на полицаи
Екшън в монтанско село: Мъж нападна патрулка с брадва, скъса униформите на полицаи / DarikNews.bg, архив

Полицаи задържаха мъж след среднощен екшън в монтанското село Кобиляк. Малко преди 2.00 часа през нощта на телефон 112 се получило обаждане от 50-годишен жител от селото, че в дома му е нахлул мъж с брадва. На сигнала се отзовали двама младши полицейски инспектори от Бойчиновци.

Мъж нападна полицаи с моторна резачка

Пред тях 50-годишният мъж заявил, че негов съселянин на 42 години е нахлул в дома му с брадва, тръгнал си, пък се върнал и непосредствено преди пристигането на служителите на реда си отишъл.

Мъж от Асеновград се е опитал да убие полицай в дома му

Полицаите се отправили към дома на натрапника. При опит да бъде задържан, той оказал съпротива, нахвърлил се върху полицаите и скъсал униформите им. Появил се и 22-годишният му син. Младежът отправил заплахи към полицаите, държейки кол.
Докато вървяла разправията със сина, бащата удрял с брадва една от вратите на полицейския автомобил.

Ломчанин нападна с нож двама полицаи

По време на екшъна един от полицаите направил предупредителен изстрел във въздуха, при което бащата се скрил в къщата. Той категорично отказал да излезе оттам и да се предаде на полицията доброволно. Дори направил опит да избяга през покрива на къщата, но бил задържан. Синът му успял да се укрие.