Новият собственик на Левски търси българския Фъргюсън
Новият собственик на Левски търси българския Фъргюсън / netinfo

Собственикът на Левски Спас Русев успокои феновете, че синият отбор вече е в сигурни ръце. Новият собственик определи като своя основна цел да върне хората на стадиона. Русев бе специален гост на Спортно шоу "Гонг" по Дарик и говори по всички наболели теми около „синия клуб".

„Търся треньор, който да бъде българският Фъргюсън", отбеляза Русев, и разказа също за раздялата с Люпко Петрович, цитиран от Gong.bg.

„Аз се срещах няколко пъти с Люпко Петрович и изпитвах дълбоко уважение към него. По тази причина бе изненада напускането и начина, по който го направи. Той е голям професионалист, работеше всеотдайно в Левски и не трябваше хората да го запомнят по този начин. Хората в България ще го запомнят по начина, по който той си тръгна от Левски. А начинът, по който той си тръгна от Левски - един час преди мача - дали това е било негова лична мотивация, или е имало друг тип конспирация, мога само да гадая, но по начина, по който бе направено, се целеше да се навреди на клуба. Съжалявам, защото аз исках той да завърши шампионата. Той бе споделил с мен, че това ще е последната му треньорска работа в Левски, а аз исках да го изпратим като шампион. Никога неговата смяна не е била коментирана", каза Русев.

„Често се случва, като ситуация като тази с Люпко, да изгрее звездният миг на помощник-треньора. Сегашните помощник-треньори са от отдавна в клуба. Те са наясно с първия тим, имат нужната подготовка, аз имам пълно доверие в тях и съм убеден, че успешно ще завършат шампионата", каза още Русев.

„Аз търся треньор, който да бъде българският вариант на Фъргюсън. Който да остане в клуба повече от 10 години, който да изгради облика, стила на отбора. Въртят ми се варианти. Част от играта е оптимизмът. Във футбола, колкото и да нямаш шанс, казваш - може пък и да спечелим", споделя собственикът на синия клуб.

От Gong.bg: Русев: Левски има 20 млн. дълг, но е подсигурен

"Всичко започна от социалните мрежи, всеки се опитва да види дали може да капитализира от масата си последователи. Левски има един огромен капитал, над 1 милион фенове. Това е капиталът на отбора. Левски трябва да работи много тясно с феновете, като един тим, тук е ключът към стабилността в бъдеще", категоричен е Русев.

"Не съм се срещал с феновете. Исках първо да се ориентирам в клуба. Но, естествено, че ще го направя", каза още той.

"Ние трябва да преследваме шампионската титла още тази година. Това е в духа на Левски. И така искам да дадем малко радост за тези фенове. Минимум две години ще бъдат необходими да се поставят основите на трансформирането", коментира той.

"Феновете трябва да бъдат абсолютно спокойни за бъдещето на Левски. Това е Левски и докато други отбори чрез финансови машинации ощетиха държавата, като не си платиха данъци, Левски е тук, той си плаща данъците, ще съществува и ще продължава да бие. Защото Левски не може да си позволи нищо друго, освен да побеждава. Левски е подсигурен, но Левски има нужда от феновете. Не да бъдем санкционирани и наказвани, а да работим като един тим, защото каузата е обща. Аз не виждам различие в езика", каза той.

Какво още каза Спас Русев пред Спортно шоу "Гонг" можете да прочетете в Gong.bg

Първата част от разговора вижте ТУК, а втората част - ТУК