Георг Спартански: Българо-германският център зададе високи немски стандарти
Георг Спартански: Българо-германският център зададе високи немски стандарти / obshtina.pleven

Откритият на 23 октомври 1996 г. Българо-германски център за професионално обучение - Плевен, отбеляза в петък своята 20-та годишнина. Гости на събитието бяха областният управител Ралица Добрева, изпълнителният директор на Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение" д-р Любов Попова, първите ръководители на центъра от германска и българска страна, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът Георг Спартански, директорите на останалите клонове в страната, представители на институции и фирми партньори.

Директорът на центъра Албена Лазова благодари на всички свои предшественици и служители, на целия настоящ екип, пожелавайки на всички път само напред и нагоре.

В приветствието си Георг Спартански подчерта важността на дуалната система на обучение, въведена за първи път в българо-германските центрове, заслугата им за квалифицирането на хиляди курсисти и успешната им реализация на пазара на труда. Вие зададохте високи, немски стандарти, следвайте ги и занапред, допълни кметът.

Екипът и гостите на празника бяха поздравени с изпълнения на хор „Звъника" с диригент Ваня Делийска и детския фолклорен ансамбъл „Нашенчета" с ръководител Михаил Денев.