Стартира инициативата Деца помагат на деца
Стартира инициативата Деца помагат на деца / снимка: Кирил Кирилов

С инициативата „Деца помагат на деца“ целим да подкрепим децата от институциите да имат по-високи оценки в училище и да улесним тяхната социализация. Това заяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в Пловдив, където даде старт на кампанията. Тя благодари на Съвета на децата и на Държавната агенция за закрила на детето, че подкрепят инициативата й и заедно с доброволци ще помогнат на децата от центровете за настаняване от семеен тип да се справят в учебния процес.

Надявам се да се включат много ученици и деца от цяла България и да помагат на своите връстници и на по-малките, каза министър Русинова. Тя допълни, че вярва, че подобна инициатива ще бъде изключително полезна и вече има доброволци, желаещи да се включат. По думите й целта е децата да имат високи оценки в училище, защото добрият живот може да стане само с много знания.

Тя благодари на двамата представители от Съвета на децата в Пловдив, които ще подкрепят един от първите центрове за настаняване от семеен тип, изградени в страната.

Инициативата трябва да се изпълнява в общо девет от административните области на страната.