Рецидивистът с 11 присъди остава в ареста
Рецидивистът с 11 присъди остава в ареста / netinfo

Искането на Окръжната прокуратура в Разград за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, и за блудство с 14-годишно момиче Милко Иванов, бе уважено днес от състав на Разградския окръжен съд. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

39-годишният мъж от село Кочово, община Велики Преслав, бе привлечен вчера като обвиняем за двете престъпления.

На 25 октомври 2016 г. около 21 часа Милко Иванов застигнал по пътя към разградския кв. „Орел“ 14-годишното момиче. Със сила и заплаха с нож мъжът го завлякъл в храстите и извършил блудствени действия, след това поискал момичето да му предаде парите и златните си накити. Когато 14-годишната обяснила, че няма пари и злато в себе си, той отнел със сила и заплаха мобилния й телефон със СИМ-картата. След това я придружил до дома й, откъдето тя обещала да му даде пари, за да си купи наркотици, и златни накити на семейството си.

14-годишното момиче разказало на майка си какво се е случило и тя повикала полиция. На следващия ден по описанието на жертвата Милко Иванов бил задържан. В квартирата му е открито метално острие, с което е заплашил момичето, от автомобила му е иззет мобилният телефон на жертвата заедно със СИМ-картата, която той повредил.

Искам малка присъдичка, заяви пред съда 39-годишният опасен рецидивст, който има зад гърба си 11 присъди за кражби, средна телесна повреда и унищожаване на чуждо имущество.  Съдът разпореди да остане в ареста до делото срещу него.

Рецидивистът с 11 присъди остава в ареста
netinfo