Започна изграждането на асансьор за хора с увреждания в Община Гоце Делчев
Започна изграждането на асансьор за хора с увреждания в Община Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова

Започна изграждането на асансьор за хора с увреждания в сградата на Общинска администрация - Гоце Делчев.

Съоръжението ще бъде завършено до края на годината. Заедно с него се ремонтира партерния етаж на сградата, в който също ще бъде улеснен достъпът на хора с двигателни проблеми.

За строителството са осигурени средства от програмата „Красива България" и от общинския бюджет, уточни заместник-кметът Валери Сарандев.

Общата стойност на проекта е 170 000 лв., от които 146 030 лв. ще бъдат финансирани от Програма „Красива България", а 23 970 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Гоце Делчев.

С тези средства ще бъдат изпълнени строително-монтажните работи за изграждане на вътрешен панорамен асансьор с достъп до всички етажи на сградата на общината, осигуряване на достъпна външна среда на централния вход на сградата, ремонт на санитарните помещения на партерния етаж, включително изграждане на адаптирано санитарно помещение за хора с увреждания, доставка и монтаж на платформа за осигуряване на достъп до второто ниво на партерния етаж.

Проектът е част от програмата на община Гоце Делчев за привеждане на обществените сгради в съответствие с изискванията за достъпност на хора с увреждания. През 2013 г. общината изгради асансьори и рампи в две от общинските училища, а през 2014 г. бе изграден и външен асансьор на сградата на читалище „Просвета" в гр. Гоце Делчев и градската библиотека.