Прокуратурата потвърди: Четирима в ареста за обира на пощата
Прокуратурата потвърди: Четирима в ареста за обира на пощата / DarikNews.bg, Архив
Прокуратурата потвърди: Четирима в ареста за обира на пощата
90833
Прокуратурата потвърди: Четирима в ареста за обира на пощата
  • Прокуратурата потвърди: Четирима в ареста за обира на пощата

От пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив потвърдиха, че Окръжна прокуратура – Хасково е привлякла, като обвиняеми 38-годишния Красен Кънчев, 39-годишния Тихомир Мавродиев, 41-годишния Антон Найденов, и 42-годишния Кадир Масар - Катката за това, че в съучастие на 7 срещу 8 юни тази година от сградата на Централна поща – Хасково са откраднали пари в размер на 1 800 000 лева, като са употребили сила и заплашване.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, които изтичат следобед на 29 октомври. До тогава ще се прецени спрямо кои от обвиняемите да се внесе искане в Окръжен съд – Хасково за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, уточняват от пловдивската апелативна прокуратура.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково се извършват и множество други процесуални действия с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица, потвърждават от пресцентъра.

По неофициална информация на Дарик четиримата се подозират за участие и на друг обир в областния град.

Още в приложения файл