ОбС Дупница утвърди промени в транспортната схема
ОбС Дупница утвърди промени в транспортната схема / netinfo

ОбС Дупница утвърди промени в транспортната схема на община Дупница. Беше утвърден маршрута на новата линия, номер 5 от социалните жилища до кв. Байкал.

Новата автобусна линия ще се обслужва от община Дупница и тя ще минават през Социалните жилища, където ще има две спирки, останалите спирки са на ул. Бузлуджа, Георги Икономов, жп гара, Васил Левски, старата автогара и Байкал, в обратна посока маршрута е същият. Според вече утвърденото разписание автобусите ще се движат от 6 до 20 часа през 30 минути. В почивните дни ще има по малко часове, в които ще пътуват автобусите.

Направена беше промяна в дължината на линията Дупница-Самораново-Дупница, като маршрута се удължава с още една спирка, която ще се намира в края на селото. По линията Дупница-Крайници се добавя още един час - 6.50 от спирка с.Крайници.

След влизане в сила на решението на ОбС ще бъде актуализирано разписанието на автогарата, а в рамките на месец след това се очаква на спирките да бъде обявено и актуализираното разписание с новите часове. На по-голяма част от спирките към този момент липсва каквото и да било разписание.