Езикова гимназия отбеляза патронния си празник
Езикова гимназия отбеляза патронния си празник / netinfo

Будителството е мисия. Призвание. Състояние на духа. То започва с колосалното дело на Паисий Хилендарски "На ползу роду" и продължава с приноса на поредица от деятели на българската национална и културна кауза.

Езикова гимназия отбеляза патронния си празник
netinfo


Днес Езикова гимназия отбеляза патронния си празник като празник на словото на будителите. Презентацията на Михаела Михайлова и Александрина Борисова от 11а клас проследи възходящата линия на развитие на българското будителство. Учениците от театралното студио на Езикова гимназия представиха своя версия на една емблематична глава от романа - представлението на пиесата "Многострадална Геновева".

Бе припомнено възрожденското "позорище", иначе казано възрожденското театро, а на всички зрители остана да преценят къде са повече емоциите - на сцената или сред публиката. Днес, когато пътищата на света са достъпни за всеки от нас, ние трябва да помним, че винаги имаме къде да се завърнем и къде да останем завинаги - там, "де е България". Празникът завърши с традиционната кулинарна изложба, която тази година е с благотворителна цел, като събраните средства от изложбата ще бъдат преведени по сметката на Валентин Зашев, дете болно от левкемия.

Езикова гимназия отбеляза патронния си празник
netinfo