Еквадор- страната на четирите върха
Еквадор- страната на четирите върха / netinfo

Почетният консул на Република Еквадор в България Захари Кушев представи в Кюстендил филма „Четирите върха на Еквадор" . Организатори на проявата бяха Географско дружество- Кюстендил и читалище „Братство".

Еквадор- страната на четирите върха
netinfo


„По едно стечение на обстоятелствата станах почетен консул на Еквадор през 2010 г. Това случи покрай моята работа. Пътувах много в Латинска Америка. Еквадор няма посолство в България вече повече от 20 години, а това е една интересна държава.Там наистина могат да се видят 4 различни свята. Има планинска зона с вулкани, където се намира Алеята на вулканите, има крайбрежна зона с плажове, има зоната на джунглата, от където започва Амазонка и не на последно място са островите Галапагос, които са уникален природен резерват. Еквадорците са едни сърдечни и весели хора, обичащи веселбите, по което си приличат с българите. Те са едни от наследници на инките", заяви почетният консул на Република Еквадор в България. Според него твърде малко е познат Еквадор в България, като тя е известна главно с розите и бананите си.

Еквадор- страната на четирите върха
netinfo


„Стокообменът е много малък. Туристически също не е от най- посещаваните държави в Латинска Америка от българите. Еквадорците също знаят твърде малко за България. Имат спомени само по- възрастни хора, които са учили тук", допълни Захари Кушев.

Еквадор- страната на четирите върха
netinfo