Инцидент със самолета на Майк Пенс
Инцидент със самолета на Майк Пенс / Guliver/Getty Images

Самолетът, с който е пътувал кандидатът за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия Майк Пенс, е излязъл от пистата при приземяване на летище "Ла Гуардия" в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.

Пенс заяви пред журналисти, че е добре и че никой на борда на самолета не е пострадал.
Самолетът е направил твърдо кацане. Пилотът е натиснал силно спирачките и пътниците са можели да усетят миризмата на горяща гума. Пенс каза, че предните стъкла на пилотската кабина са били изцапани с кал.

В самолета са пътували около 30 души, сред които съпругата на Пенс Карън и дъщеря им Шарлот. Самолетът излетял от Айова, където Пенс имал среща с избиратели. Излитането от Айова било отложено с два часа заради лошо време в Ню Йорк.

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп заяви пред привържениците си в град Женева в Охайо, че Майк Пенс е бил в голяма опасност, но вече всичко е наред, допълва Асошиейтед прес.

Кандидатката на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън също е била информирана за инцидента. Тя написа в Туитър, че се радва да чуе, че Пенс и останалите пътници на борда са невредими, съобщава агенцията.

Майк Пенс отмени планираното за четвъртък вечерта участие в набиране на средства в Тръмп Тауър в Манхатън, но обеща да продължи кампанията още на следващия ден. Той благодари за загрижеността и молитвите на всички и за това, че всички пътници са невредими, информира Ройтерс.

Летище "Ла Гуардия" е било затворено за около един час заради инцидента.

Източник: БТА