Председателят на ОбС уважи 20-та годишнина на Българо-германския център
Председателят на ОбС уважи 20-та годишнина на Българо-германския център / obs-pleven

20 години от създаването си отбеляза днес „Българо-германския център за професионално обучение" - клон Плевен. За тържественото честване на годишнината Центърът посрещна много гости, сред които бе и Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, информираха от местния парламент. Събитието уважиха още областният управител Ралица Добрева, кметът на Община Плевен Георг Спартански, директори на Регионални служби по заетостта, директори на Дирекции „Бюро по труда" на местно ниво, представители на партньорски организации, фирми и приятели на Центъра.

Председателят на ОбС уважи 20та годишнина на Българогерманския център
netinfo

За празника в Плевен пристигна специално първият директор на клона Екард Бернхайден, както и изпълнителният директор на ДП „БГЦПО" Любов Попова.

Председателят на ОбС уважи 20та годишнина на Българогерманския център
netinfo

От свое име и от името на местния парламент Мартин Митев връчи поздравителен адрес на г-жа Албена Лазова - директор на БГЦПО - клон Плевен. „Позволете ми от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име да поздравя Вас и целия Ви екип по случай 20-та годишнина от създаването на ДП „Българо-германски център за професионално обучение" - клон Плевен! През изминалите 20 години ДП „БГЦПО" - Плевен осъществява дейността си, ръководейки се от принципа „Ние градим бъдещето", осъзнавайки значимостта на добрата професионална квалификация за развитието и утвърждаването на всяка една личност, фирма и бранш!", се казва в поздравлението от името на местния парламент. Като показател за добрата работа на Центъра, Мартин Митев посочи още факта, че водещи наши и чужди фирми, с утвърдени пазарни позиции, търсят съдействие при набиране на персонал. „Използвам повода да Ви поздравя и с присъдената на Центъра годишна награда за 2016 г. в категорията „Обучаваща институция" в рамките на Националните дни на учене през целия живот за принос в сектора за учене на възрастни! Пожелавам на целия екип на ДП „БГЦПО" - клон Плевен здраве, благоденствие и още много успешни начинания!", завършва поздравлението от Председателя на Общински съвет - Плевен.

По време на събитието бе направена ретроспекция на изминалите 20 години, развитието на Центъра и утвърждаването му като обучителна институция. Връчени бяха грамоти на заслужили служители, имаше и музикален поздрав от детска хорова формация „Звъника" с ръководител Ваня Делийска.

Председателят на ОбС уважи 20та годишнина на Българогерманския център
netinfo

БГЦПО - клон Плевен е открит официално на 23 октомври 1996 г. През последните 20 години в обучения са участвали 17 315 курсиста от различни кътчета на страната, от които 9 567 безработни и 7748 служители на фирми и лица, повишили квалификацията си. Голяма част от завършилите успешно безработни се реализират на пазара на труда в рамките на три месеца след приключване на обучението си.