Осъдиха шуменец на 7,5 години затвор за отвличане и блудство с малолетна
Осъдиха шуменец на 7,5 години затвор за отвличане и блудство с малолетна / dariknews.bg

На седем години и половина затвор е осъден шуменецът С.К. за отвличане и блудство с малолетналетна. Това става ясно от решение на Шуменския окръжен съд.

През март Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 45-годишен шуменец заради противозаконно лишаване от свобода, извършване на блудствени действия и отвличане на 13-годишна.

На 29 март 2015 г. пострадалото момиче, което е германска гражданка, излязло на разходка от защитено жилище, в която било настанено след пристигането си в България. Извън селото то било настигнато от автомобил, в който пътувал подсъдимият мъж. Той поканил детето да се качи в колата, управлявана от свидетел по делото, прехвърлил се на задната седалка и започнал да го опипва.

Окръжна прокуратура-Шумен изправя пред съда мъж, обвинен в отвличане и блудство с малолетна

Колата с насилника била засечена от служители на защитеното жилище, които установили отсъствието на детето и започнали да го издирват с микробус. Със светлинни и звукови сигнали те се опитали да накарат шофьора на колата с подсъдимия и детето да спре. Щом колата спряла, детето се опитало да отиде при хората от защитеното жилище, но било спряна с насочен от подсъдимия пистолет, който разпоредил да се върне обратно в колата, а на шофьора - да продължи. С пистолет в ръка извършителят седнал отново до момичето, а на безлюден път той накарал шофьора да излезе от колата и извършил блудствени действия с малолетната.

Малко по-късно колата с извършителя на сексуалното насилие и жертвата била спряна за проверка по сигнал на управителя на защитеното жилище. Мъжът бил арестуван, а оръжието - газ-сигнален пистолет, пълнител и един боеприпас иззети от полицейските служители.

Според решението на съда С. К. трябва да заплати 4000 лв. на пострадалата за нанесени неимуществени вреди, както и 500 лв. за разходи по адвокат. Той дължи и 2 800 лв. за направените разходи по делото.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.