Хиляди пяха с Лили Иванова на концерта й в Благоевград
Хиляди пяха с Лили Иванова на концерта й в Благоевград / Снимка: Община Благоевград

Хиляди пяха с несравнимата прима на българската музика Лили Иванова в зала „Скаптопара" в Благоевград. Сред официалните гости и почитатели на легендарната изпълнителка на „Осъдени души", „За тебе бях", „Ветрове" Лили Иванова бе кметът на община Благоевград Атанас Камбитов.

По време на своите изпълнения, Лили Иванова заяви категорично, че „Благоевград има един невероятен кмет". „Искам да му благодаря от цялото си сърце", каза Лили Иванова, като даде за пример постъпката на Атанас Камбитов, който не се е възползвал от поста си, а е откупил със собствени средства билети, които е раздал на служители в детски градини, училища, социални домове, които не са имали възможност да си закупят билети за концерта на българската звезда. „Вие не знаете, но на моите концерти, гледат да не си купят билети, а вашият кмет е закупил и му благодаря от сърце. Трябва да ви кажа, че никой не го е направил в тази държава, досега", каза още Лили Иванова.

Последваха бурни овации в знак на признание на нейните думи. Концертът продължи с обичани песни на невероятната Лили Иванова, като „За тебе бях", „Искам те", „Ако спра да обичам", „Любовта е живот", „Присъда", „Щурче" събраха емоциите на публиката в препълнената зала „Скаптопара".

След края на концерта, Лили Иванова се срещна с кмета на Благоевград Атанас Камбитов, който й връчи почетен знак на Община Благоевград, грамота „100 години Свобода" и невероятен букет от бели рози. „Вие заслужавате да бъдете примера за нас. Благодаря Ви! Най- искрено Ви поздравявам. Вижте хората как Ви приемат. Нищо по-чисто няма от обикновения човек и реакцията му, а хората Ви обичат!", категорично заяви кметът Камбитов.

Той лично покани примата на българската музика, носител на хиляди награди и автор великолепни изпълнения, да бъде специален гост на следващото издание на „Francofolies. Blagoevgrad".