Три храни, които ни правят по-млади
Три храни, които ни правят по-млади / ThinkStock/Getty Images

Естествена съставка на авокадото, броколито и краставицата има подмладяващ ефект, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на изследване на Вашингтонския университет.

Никотинамид мононуклеотид (НМН) забавя влошаването на функцията на черния дроб и очите, намаляването на костната плътност и забавянето на метаболизма, както и компенсира загубата на енергия, смятана за основна причина за стареенето на тялото.

Учени дават лесна рецепта как жените да изглеждат по-млади

Учените тествали съставката с възрастни мишки, за да разберат дали ще успее да забави процеса на физическо остаряване и същевременно да забърза метаболизма им до нивата на доста по-младите екземпляри. След разтварянето й във водата им за пиене, тя навлизала в кръвта в рамките на три минути и се превръщала в никотинамид аденин динуклеотид (НАД) - основен елемент при произвеждането на енергия.

Намръщената физиономия добавя една година към възрастта

"Намерихме начин да забавим влошаването на физиологичното състояние у възрастните мишки. Това означава, че те имат метаболизъм и енергийни нива като тези на младите мишки", казва авторът на проучването професор доктор Шиничиро Имаи от Вашингтонския университет.

Доматите подмладяват с пет години

"И тъй като човешките клетки имат същия процес на енергийна продукция, се надяваме, че ще успеем да приложим метода, за да могат възрастните да имат по-здравословен живот и да се чувстват по-добре".

Източник: БТА