ВТУ ще отбележи тържествено Деня на народните будители
ВТУ ще отбележи тържествено Деня на народните будители / DarikNews.bg, архив

Великотърновският университет ще отбележи тържествено Деня на народните будители. На 31 октомври от 11 ч. в Аулата на висшето училище ще се състои събрание, което ще бъде открито с приветствие на ректора проф. Христо Бонджолов. Академично слово ще изнесе проф. Иван Станков.

По време на тържественото събрание ректорът на Великотърновския университет в периода от 1984 до 1987 проф. Станьо Георгиев ще връчи грамотите Maxima cum laude на повишени в научна степен и академична длъжност преподаватели.

От 1 ноември 2015 до същата дата на тази година ВТУ образователна и научна степен доктор са получили 68 души, доценти- 13, доктор на науките- 8, а професори- 15.


Тържественото събрание по случай Деня на народните будители щe продължи с връчването на Почетното отличие „Преподавател на годината“. То се администрира от Студентския съвет на университета. Номинации за съответните кандидати се правят само от обучаващи се бакалаври, магистри, докторанти и специализанти.

С Почетен знак на Ректора ще бъде удостоен проф. Иван Харалампиев, ректор на Великотърновския университет за периода 1999 – 2007, за неговите големи заслуги и принос за издигането и утвърждаването авторитета на Великотърновския университет и по случай 70-годишнината му.