Общински съвет – Банско одобри отпускането на средства за изграждане на трети етап на ул. „Гоце Делчев“ в Банско
Общински съвет – Банско одобри отпускането на средства за изграждане на трети етап на ул. „Гоце Делчев“ в Банско / Снимка: Община Банско

На своето редовно заседание, Общински съвет - Банско одобри предложението на кмета Георги Икономов за предвиждането на средства в общинския бюджет за изграждане на третия етап на проект „Архитектурно - художествено оформление на улица „Гоце Делчев" и площад. „24 май".

По-голямата част от улицата вече е изградена, като през 2017 година ще бъде завършен участъка между улица „Отец Паисий" и улица „Христо Чернопеев".

Общински съвет  Банско одобри отпускането на средства за изграждане на трети етап на ул. Гоце Делчев в Банско
netinfo

Месечни стипендии за учебната 2016/2017година в размер на 160 лева бяха отпуснати на гимназистки от град Банско, учащи в Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" в град Благоевград. Стипендиите ще послужат за покриване на транспортните разходи, свързани с обучението им.

Съветниците допуснаха изработването на подробен устройствен план за определяне на трасе за полагане на оптична кабелна линия, започващо от кръстовището на улица „Предел" и улица „Явор" в град Банско. Общата й дължина е 3562 метра и ще послужи за пренос на радио и телевизионни сигнали и електронни съобщения.

От повече от една година Община Банско е предприела действия за премахване на незаконните въздушни кабели. Целта на мерките е подобряване на естетическия вид на курорта и стимулиране на телекомуникационните компании да инвестират средства в изграждане на подземни мрежи.

Гласувано бе също отдаването под наем на стопански сгради от землищата на населените места на територията на Община Банско, за тяхното използване от местните селскостопански производители.