Женската пънк група Пуси райът с провокативна критика срещу Доналд Тръмп
Женската пънк група Пуси райът с провокативна критика срещу Доналд Тръмп / БГНЕС, архив

Пънкарките от руската група "Пуси райът" атакуваха Доналд Тръмп с краен видеоклип, в който описват какви според тях ще станат САЩ, ако той спечели президентските избори, предаде Франс прес.

Видеоклипът е озаглавен "Да направим Америка отново велика", което е и лозунгът на Тръмп. В него почитащите провокацията музикантки редуват кадри на бизнесмена с истински и въображаеми сцени на насилие.

Продадоха статуя на голия Доналд Тръмп за 21 800 долара (СНИМКИ)

В клипа е обрисувана една Тръмпова Америка, в която членките на "Пуси райът" са унизявани и изнасилвани. Освен това те са белязани с нажежено клеймо, ако са твърде дебели или са правили аборт, и се измерва гръдната им обиколка, за да се види дали отговаря на наложените от Тръмп критерии за големина.

В клипа са критикувани и крайните позиции на Тръмп за имиграцията.

Младежи в САЩ: По добре да ни удари метеор, отколкото Клинтън или Тръмп да влязат в Белия дом

Женската пънк група "Пуси райът" придоби известност преди няколко години с критики към руския президент Владимир Путин, към когото Тръмп е изказвал възхищение.

Две от музикантките на групата, Надежда Толоконникова и Мария Альохина, лежаха в затвор за изпълнение на химн против Путин от олтара на московска църква.

Видеоклипът им бе приветстван от руския опозиционер Алексей Навални.

Източник: БТА