Възможности за развитие на социално предприемачество представи ОИЦ–Кюстендил
Възможности за развитие на социално предприемачество представи ОИЦ–Кюстендил / netinfo

Възможности за развитие на социално предприемачество представи ОИЦКюстендил
netinfo
На поредица от информационни срещи, проведени в периода 24 - 28 октомври 2016г. с представители на общински администрации, социални предприятия, неправителствени организации, работодатели, екипът на Областен информационен център - Кюстендил представи условията за кандидатстване по процедура „Развитие на социалното предприемачество" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР).

Целта на процедурата е да се улесни достъпа до заетост и да се осигури подкрепа за социалното включване на уязвими групи (в т.ч. хора с увреждания, лица в неравностойно положение на пазара на труда - безработни младежи, продължително безработни лица, самотни родители и/или майки с деца до 5-годишна възраст, безработни над 50-годишна възраст, безработни лица, изтърпели наказаниe лишаване от свобода, безработни с по-ниско образование и други групи безработни лица) чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция. Това е предвидено да стане посредством комбинация от дейности, насочени към осигуряване на подкрепа за създаване на нови и разширяване дейността на вече съществуващи социални предприятия, специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания.

Сред допустимите дейности са психологическо подпомагане и мотивиране на лица от уязвимите групи за включване в заетост, предоставяне на професионални обучения, обучения по чужди езици и компютърна грамотност, оборудване, обзавеждане и адаптиране на работните места, проучване на търсенето и възможностите за пазарна реализация на изработваните стоки и предоставяните услуги, осигуряване на заетост на лицата от целевата група за период до 12 месеца.

По процедурата могат да кандидатстват самостоятелно или в партньорство общини, доставчици на социални услуги, специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания, социални предприятия, работодатели и неправителствени организации.

Процедурата е отворена за кандидатстване, а крайният срок за подаване на проектни предложения е 05.01.2017г. до 17:30ч. Проектните предложения се подават само по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020): https://eumis2020.government.bg/

За повече информация относно условията на процедурата, като и за други възможности за европейско финансиране, можете да се обръщате към ОИЦ - Кюстендил, ул. „Патриарх Евтимий" № 18 (партера на читалище „Братство 1865", гр. Кюстендил) или на телефон: 078 52 02 12 или имейл: oic_kn@abv.bg.

Възможности за развитие на социално предприемачество представи ОИЦКюстендил
netinfo