Медик от Свищов е носител на наградата Лекар на годината 2016
Медик от Свищов е носител на наградата Лекар на годината 2016 / netinfo

Началникът на Отделението за диализа в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” – Свищов д-р Иван Дадов получи признание от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Велико Търново.

По случай деня на българския лекар той получи наградата „Лекар на годината 2016” за Великотърновска област. "Признанието на неговите колеги за приносът му в медицината, е оценка за неговия висок професионализъм и прецизност в работата. Като лекар и началник на едно от най-трудните отделения в свищовската болница, приносът на д-р Дадов е незаменима част от цялостния облик на лечебното заведение. Не случайно в отделението работят с най-модерните апарати в България", заявиха от пресцентъра на общината.

 

Като наследник на лекарско семейство д-р Иван Дадов завършва висше медицинско образование през 1978 г. в гр.София, с пълно отличие. В Отделението по диализа, на свищовската болница, работи от 1989 г., а от 12 години е и негов началник. Председател е на медицинското дружество в Свищов от 20 години, а от 2005 година е и член на УС на Регионалната колегия на БЛС - В. Търново.