РИК Сливен проведе обучение на Секционните избирателни комисии в Нова Загора
РИК Сливен проведе обучение на Секционните избирателни комисии в Нова Загора / община Нова Загора


Обучение на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК), ангажирани с провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и Национален референдум на 6 ноември 2016 г се проведе в Нова Загора.

Секретарят на Община Нова Загора Веселина Трънова откри работната среща, като даде думата на младши инспектор Иван Иванов, представител на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението", гр. Нова Загора, да запознае присъстващите с основните мерки за безопасност и сигурност, необходими, за да може да се гарантира нормалното протичане на изборния ден. В обучението се включиха още: представител на Дирекция „Бюро по труда"; началник отдел „ГРАО" Мария Койчева и началник отдел „Счетоводен" Радка Димитрова в Община Нова Загора, които дадоха полезни указания и препоръки за всички членове на СИК.

Районна избирателна комисия Сливен, в лицето на Росица Колева, разясниха най-важните организационни въпроси, свързани с провеждането на изборите и запознаха подробно присъстващите с методическите указания на Централна избирателна комисия.

На територията на община Нова Загора ще бъдат съставени 63 секционни избирателни комисии.

Взети са всички необходими мерки за подготовката и нормалното протичане на изборния ден.