Превантивни мерки за готовност за живот и работа при усложнени зимни условия
Превантивни мерки за готовност за живот и работа при усложнени зимни условия / Общински пресцентър Стралджа

Активна и сериозна е подготовката за зимата в Община Стралджа. В своя заповед кметът Атанас Киров посочва всички превантивни мерки за осигуряване нормално функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите за населението при усложнени зимни условия сезон 2016/2017г.

В края на месец октомври изтича срокът за осигуряване резерв от ГСМ, луга, пясък, топло облекло, хранителни продукти от първа необходимост за населението най-малко за три дни. Стартира и процедурата за избор на изпълнител на дейност „Зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища в община Стралджа", съобщиха от общинския пресцентър.

Началникът на РУ-Полиция Стралджа е разпоредил на „Пътна полиция" осъществяването на ефикасен контрол по оборудване на МПС със съответните принадлежности за движение при зимни условия. РС ПБЗН подготвя извършването на проверка по готовността на електропреносните , електро- и газоразпределителните дружества на територията на общината за безаварийна работа през зимата.

ВиК дружеството създава организация за бързо отстраняване на възникналите аварии и предотвратяване на разливи от питейна вода както и осигуряване водоснабдяване от резервни водоизточници при евентуални аварии на мрежата. Актуализират се плановете на електроразпределителното дружество за бързо ликвидиране на възникнали аварии по мрежата и съоръженията.

Регионална здравна инспекция има задължението за създаване необходимата организация по подготовка на санитарните автомобили, изготвяне списък на хронично болните пациенти на хемодиализа и план-график за тяхното извозване до МБАЛ Ямбол.

Заповедта визира и задължителното следене нивото на реките, язовирите и хидротехническите съоръжения. При опасност от наводнения, влошена пътна обстановка, снегонавявания , възникнали аварии да се подава своевременна информация в община Стралджа.

При усложнена зимна пътна обстановка в приоритетното почистване на пътната мрежа ще се включват участъците водещи до нуждаещи се от спешна медицинска помощ, социални домове, основни трафопостове, подстанции, обекти с непрекъснат режим на производство, населени места, останали без стоки от първа необходимост.